Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over Stichting Jan Pietersz. Huis.

Officiële ingebruikname Presto

9-10-2014

Hoewel intussen al vele studenten hun intrek hebben genomen, is vandaag de openingshandeling van Presto verricht door wethouder L. Ivens in het bijzijn van verschillende ambtenaren,

vertegenwoordigers van de ontwikkelaar Domus, architect Rienks, aannemer MBB, het Conservatorium, en alle anderen die in de realisatie van dit bijzondere project een rol hebben gespeeld. Speciale vermelding verdient het Trombone Kwartet dat de gasten welluidend ontving, bestaande uit vier studenten van het Conservatorium.

Renovatie voltooid

12-08-2014

De renovatie van de Oudezijds Achterburgwal 69-71 is afgerond.  De oorspronkelijk vijf studio’s met gedeelde faciliteiten zijn verbouwd tot zes zelfstandige eenheden, dus met elk een eigen keukenblok, douche en wc. Verder werd groot onderhoud uitgevoerd. Met de uitvoering van het buitenschilderwerk (gepland voor begin 2016) is het huis weer toekomstbestendig.

Bouw Presto gestart

5-09-2013

Vandaag is de bouw van het gebouw Presto gestart! Met de feestelijke onthulling van het bouwbord door de wethouder F.Ossel werd het startsein gegeven voor de realisatie van 97 studio’s voor muziekstudenten. Dit betekent een uitbreiding van het woningbestand van de stichting met ongeveer 40%. De oplevering is gepland voor de start van het volgend cursusjaar.

Website Stichting Jan Pieterszn. Huis gelanceerd

5-09-2013

Vanaf vandaag is de website van de Stichting Jan Pieterszn. Huis beschikbaar.
De website zal de komende periode nog verder worden ingevuld.

Bekijk ook de website van de Vereniging Vrienden van het Jan Pieterszn. Huis:
www.vriendenjph.nl